Bakerij en patisserie: Bake-off brood

Bake-off brood
Om dit artikel te begrijpen moet u eerst weten waar de term bake-off voor staat. Bij bake-off brood krijgt u een brood dat net niet helemaal gebakken werd. U krijgt bijvoorbeeld een brood of koffiekoeken die voor ongeveer vijfenzeventig procent vooraf werden gebakken en u kunt deze producten in de diepvriezer bewaren. Dan kunt u wanneer u dat zelf wenst de producten afbakken. Halffabricaten Bake-offproducten zijn als het ware halffabricaten. Er zijn diverse producenten op de markt die bake-off producten aanbieden. Die producten lopen ver uiteen van een gewoon brood tot koffiekoeken en zelfs patisserie. Denk maar aan soezen, eclairs, ...

Vooral voor handelaars
Het principe van bake-off wordt voornamelijk toegepast door bakkers en grootwarenhuizen die hun producten invoeren. De keuze voor bake-offproducten ligt vaak bij de personeelskosten of de hoeveelheid in het aanbod.  Wanneer bijvoorbeeld in een grootwarenhuis iedere twee uur vijfentwintig broden worden verkocht wordt het voor een bakker al snel moeilijk om aan dat tempo vers brood te blijven bakken. Hierin kunnen bake-offproducten een oplossing bieden om het tempo bij te houden. Met bake-offproducten zijn ook minder personeelsleden nodig. U kunt makkelijk zelf een kar met bake-offproducten in en uit de oven rijden.

De voor- en nadelen van bake-off
Het principe van bake-off producten heeft zowel voor- als nadelen. Voordat een handelaar beslist met bake-offproducten te werken kan hij zich best eerst goed beraden of het wel verstandig en interessant is voor zijn zaak. Sommige handelaars kunnen wel varen bij bake-offproducten terwijl het voor anderen misschien overbodig is. Eerst en vooral is er minder personeel nodig en dus zijn er daarvoor minder kosten nodig. Die kosten kunnen voor iets anders worden ingepland. Daarnaast gaat het bakken van de producten veel sneller, gelet op het feit dat de producten reeds voor 3/4 gebakken zijn. Anderzijds is het bake-off principe een inkoopprincipe. De handelaar moet dus goed op zijn voorraad letten want hij kan het zich natuurlijk niet permitteren in het midden van een drukke middag zonder brood in zijn winkel te staan. Bovendien is een investering, en dus een nieuwe kost wel nodig want de producten moeten bewaard worden in diepvriezers. Daarvoor heeft u als handelaar ook weer plaats en de nodige stroomvoorzieningen nodig. Het is dus belangrijk dat u als handelaar goed overweegt of uw bedrijf er wel bij kan varen bake-offproducten te gebruiken. Sommige bedrijven zullen misschien meer betalen aan de investering voor het materiaal en de locatie terwijl het toch vers zou kunnen worden gemaakt.

Benieuwd naar een bakker waar u terecht kunt voor bake-off brood? Kijk dan eens op de site van Bakkerij Bartels BV.

Links die voor dit artikel werden gebruikt:
http://www.bakkerswereld.nl/dossiers/artikel/2009/4/bake-off-make-off-halffabricaten-10118410 https://passie.horeca.nl/video/15771/11564_Bake-off_producten_afbakken

Over ons

Bakkers en patisserie

Welkom op mijn blog over bakkers en patisserie. Mijn naam is Janneke en ik ben sinds vijf jaar patissier. Toen ik nog op school zat, wist ik al dat ik banketbakker wilde worden. Het begon allemaal toen mijn moeder me leerde hoe je brownies kunt bakken, zonder een kant-en-klare mix te gebruiken. Daarna begon ik zelf te experimenteren in de keuken. Omdat ik een beroep wilde dat met mijn passie te maken had, koos ik voor de bakkersopleiding. Daarna volgde ik nog een vervolgopleiding tot patissier. Op deze website deel ik alle tips en tricks die ik als patissier gebruik, zodat je thuis ook kunt bakken als een echte banketbakker. Naar boven

Zoeken

Categorie├źn

Archief

Tags